Kamuoyuna Duyurulur
Tarih: 13.01.2016 | Okunma Sayısı: 880

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Av. Metin Feyzioğlu'nun Eskişehir Barosu tarafından düzenlenen Meslek İçi Eğitim Seminerine katılmak üzere gittiği Eskişehir'de Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşanan operasyonlara ilişkin olarak yaptığı açıklamada, "Öncelikle toplumsal barışın bir an önce sağlanması lazım&S230;" şeklinde başlayan konuşmasında, "&S230;Tahir Elçi'nin PKK'nın insafına terk edilmiş bir bölgede yaşamaya mecbur edilmesi bu devleti yönetenlerin sorumluluğudur. Klavye kahramanlığı yapıp Ankara'da, İstanbul'da, Yozgat'ta sıcak bilgisayarlarının başında oturup atıp tutanlara sözüm şu:Gidin hendeğin önünde, keleşin namlusunun ucunda 'Burada silah istemiyoruz' deyin&S230;" sözlerine yer verilmiştir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı tarafından yapılan açıklamada Yozgat'ın bu şekilde anılması, Yozgat Barosu mensubu meslektaşlarımızda ve tüm Yozgat Halkında üzüntü ve rahatsızlık yaratmıştır.Olaydan ve açıklamalardan haberdar olmamız üzerine, derhal Türkiye Barolar Birliği ve Birlik Başkanı nezdinde görüşmelerimiz başlamış ve duymuş olduğumuz üzüntü, rahatsızlık ve Yozgat halkında oluşan tepki dile getirilmiştir. Yozgat ve Yozgat halkına sevgi ve sempatisi olduğunu bildiğimiz TBB Başkanı tarafından yapılan açıklamanın üzüntü ve tepkiyle karşılandığı,açıklamada Yozgat ve Yozgat halkını rencide etme amacının bulunmadığına inanılmak istendiği, Yozgat Halkının kendilerinden konu ile ilgili açıklama beklediği hususları dile getirilmiştir. 
Sosyal medyada, konuya ilişkin olarak Yozgat Barosunun halkın tepkisini dikkate almadığı, konu ile ilgilenmediği yada takip etmediği yönünde kasıtlı, taraflı ve şahsi çıkarlar elde edeceği inancıyla davranan yine bu yolla aleyhimize algı oluşturmak amacıyla bir takım kişilerce paylaşımlar yapıldığını görmekteyiz.

Konunun baştan itibaren takipçisi olduğumuz, konuyu ve tepkileri doğrudan muhatap Türkiye Barolar Birliği ve Birlik Başkanına iletildiği,Yozgat halkının kendilerinden konu ile ilgili açıklama beklediği, hususları saygılarımla kamuoyuna duyurulur.

 
Av. Mehmet ŞİMŞEK
Yozgat Barosu Başkanı
 
20.09.2024
AV. MUHSİN AYANOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.