DUYURU
Tarih: 26.02.2016 | Okunma Sayısı: 1145

            Türkiye Barolar Birliği Başkanlığının 25.01.2016 tarih ve 2016/7 sayılı Duyurusu  ile " Bir Avukat yanında, Avukatlık Ortağında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatların Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik "  yayınlanmıştır.

            Anılan Yönetmelik hükümleri  ile; Bir Avukat yanında, Avukatlık Ortağında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatlar için  belirlenecek Asgari Ücret Tarifesinin  Baro Başkanlıklarınca belirlenmesi gerektiği, Yönetmelik hükümlerinin 01.03.2016 tarihine kadar aynen uygulamaya geçirilmesi gerilmesi istenmektedir.

            Yönetmelik hükümleri gereği, Yozgat Barosu Yönetim Kurulunun 18.02.2016 tarih ve 2016/22 sayılı kararı ile Bir Avukat yanında, Avukatlık Ortağında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatlar için Asgari Ücret in 1.700,00 TL olarak belirlenmesine karar verilmiş olup, karar yazımız ekindedir.  Konuya ilişkin olarak Baromuz sitesinde 29.12.2015 tarihinde zikredilen ilgili Yönetmelik yayınlanmıştır. 

             Bir Avukat yanında, Avukatlık Ortağında veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan meslektaşlarımızın  ve iş veren konumundaki meslektaşlarımızın, ilerde herhangi bir hak kaybına ve zarara neden olmamaları amacıyla anılan Yönetmelik hükümlerine uygun şekilde Tip Sözleşmelerini düzenlemeleri, sözleşme suretlerini ve yönetmelik hükümlerinde belirtilen diğer belge ve evrakların Baro Başkanlığımıza sunmaları gerekmektedir. Tip Sözleşmelerine  ilişkin örnekler, konuya ilişkin internet sitelerinden ve Baromuz sitesinden de ulaşılabilmektedir. 

            Meslektaşlarımızın herhangi mağduriyete neden olmamaları amacıyla, ilgili Yönetmelik hükümlerinin incelenmesi, Yönetmelik hükümleri  gereği düzenlemeleri gereken sözleşmeler  bulunması halinde sözleşmelerini düzenlemeleri ve Baro Başkanlığımıza ilgili evrakları sunmaları hususunda gereği bilgilerinize rica olunur. 

20.09.2024
AV. MUHSİN AYANOĞLU
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.